elevi6.jpgUn număr de 17 licee de elită din Europa îşi vor prezenta oferta, în 11 şi 12 decembrie, la Bucureşti, în cadrul târgului ”World Education”, informează un comunicat de presă remis luni.

Potrivit organizatorilor, iniţiativa vine în întâmpinarea tendinţei de scădere a limitei de vârstă pentru începerea studiilor în străinătate. Acest fenomen se datorează calităţii diplomelor acordate de liceele din străinătate şi a oportunităţilor create pentru admitere în universităţi de top.

Evenimentul se adresează familiilor ai căror copii au vârsta cuprinsă între 10 şi 18 ani, creând oportunităţi variate de studii în străinătate în funcţie de specificul şi interesul fiecăreia. Pe parcursul evenimentului vor fi oferite informaţii despre produse educaţionale din trei categorii: studii liceale în instituţii private de prestigiu din Marea Britanie, Elveţia şi Germania, licee publice din Marea Britanie, care nu percep taxe de şcolarizare, tabere de limbi străine individuale şi de familie.


Vor fi prezenţi la târg reprezentanţi din Marea Britanie – Abbey DLD Group, Bellerbys College, Brooke House College, Caterham School, CATS Cambridge & CATS Canterbury, Chase Academy, D’Overbroeck’s College Oxford, Kent College, Newbury Hall, Elveţia – Aiglon College, Brillantmont International School, College Champittet, Institut auf dem Rosenberg, Leysin American School in Switzerland, Lyceum Alpinum Zuoz, TASIS, The American School in Switzerland şi liceul german Schule Schloss Salem.

B În cadrul târgului vor fi oferite burse în valoare de 100.000 de lire sterline pentru liceul Chase Academy, 5 burse de studiu în cuantum de până la 50% din taxele totale oferite de Brooke House College, burse între 30 – 50% din taxele de şcolarizare pentru şcoli britanice, un program accelerat de un an pentru învăţământul secundar în Marea Britanie. Posibilitatea tinerilor din România de a studia în şcolile de stat din Marea Britanie fără taxă de studiu reprezintă o oportunitate, întrucât reduce costurile totale cu aproape 50%. Astfel se ajunge la o taxă de 13.000 de lire sterline faţă de costurile medii de 25.000 de lire sterline pe an pentru liceele private din Marea Britanie.


Începând de anul acesta, în exclusivitate pentru România, Integral Programe Educaţionale va intermedia procesul de acordare a burselor Brooke House College. AGERPRES