Liceele şi colegiile din Sălaj îşi prezintă, marţi şi miercuri, în faţa elevilor de gimnaziu, oferta educaţională pentru viitorul an şcolar, în cadrul unei noi ediţii a manifestării „Paşi în carieră„, desfăşurat în sala „Dialoguri europene” a Centrului de Cultură şi Artă Sălaj.

Melania Gârdan, directorul CJRAE Sălaj, a precizat, la festivitate de deschidere a târgului, că în prima zi standurile liceelor din judeţ vor fi vizitate de elevii din clasele terminale de gimnaziu din Zalău, pentru ca miercuri să fie rândul elevilor din mediul rural.

Evenimentul organizat de Centru Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională (CJRAE) Sălaj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean se va încheia joi, cu „Marşul Carierei”, organizat pe platoul de marmură din centrul municipiului, activitate în cadrul căreia liceele şi colegiile din Zalău îşi vor prezenta oferta educaţională în aer liber, într-o manieră originală şi inedită, în faţa unui auditoriu format din elevii claselor a VII-a şi a VIII-a.

Cu toţii ştim că alegerea liceului este cea mai importantă sau poate una din cele mai importante decizii pentru tinerii noştri. Este o activitate la care participă toate unităţile de învăţământ liceal şi profesional din judeţ. Scopul nostru principal, pe parcusul celor trei zile, este de a vă aduce, dragi elevi, atât vouă cât şi părinţilor voştri, multe informaţii legate de carieră. (…) La fiecare unitate de învăţământ veţi afla care va fi structura claselor a noua pentru anul şcolar viitor, atât la liceu, cât şi la învăţământ profesional„, a precizat, la rândul său, Maria Pop, inspector şcolar general al ISJ Sălaj.

Maria Pop a adăugat că Planul de şcolarizare pentru anul viitor include, la nivelul judeţului Sălaj, include 82 de clase a IX-a, dintre care 62 sunt pentru învăţământul liceal, distribuite pe filiera teoretică, tehnologică şi vocaţională, iar 20 de clase sunt pentru învăţământul profesional, cu calificările cerute de agenţii economici. AGERPRES