O scenetă de teatru în limba engleză, demonstraţii sportive, dansuri tradiţionale sau momente artistice susţinute de majorete sunt doar câteva elemente prin care liceele şi colegiile din Zalău au încercat să-i atragă pe absolvenţii de gimnaziu întru-un aşa numit „Marş al carierei”, ce s-a desfăşurat pe platoul din centrul municipiului, în faţa unui auditoriu format din elevii claselor a VII-a şi a VIII-a.

Acţiunea de joi încheie activităţile proiectului „Târgul ofertelor educaţionale”, marţi şi miercuri elevii din clasele terminale de gimnaziu fiind invitaţi în sala „Dialoguri europene” Centrul de Cultură şi Artă din Zalău, unde liceele din municipiu şi-au prezentat oferta educaţională pentru anul şcolar viitor.

„Acţiunea de astăzi, Marşul Carierei, este ultima activitate desfăşurată în cadrul proiectului „Târgul ofertelor educaţionale”, adresat elevilor din clasele gimnaziale, respectiv elevii din clasa a VII, organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. Astăzi şi-au prezentat în faţa elevii de gimnaziu oferta educaţională, reprezentanţii unităţilor de învăţământ de nivel liceal din oraşul Zalău. Sperăm ca această prezentare să fie una pe placul elevilor, în aşa fel încât să-şi atragă spre aceste licee”, a declarat Melania Gârdan, directorul CJRAE Sălaj.

Au fost toţi elevii de clasa a VII-a din programul „Motivaţi în carieră”, cât şi elevi de clasa a VIII-a, însoţiţi de diriginţi, cadre didactice, directorii unităţilor de învăţământ.

Printre cele mai spectaculoase demonstraţii au fost o scenetă în limba engleză, jucată de elevi al Colegiului Naţional „Silvania” Zalău, demonstraţii sportive ale elevilor de la Liceul Sportiv „Avram Iancu” şi dansul majoretelor de Liceul Pedagogic Zalău. AGERPRES