Cele două licee tehnologice din municipiul Râmnicu Vâlcea – Henri Coandă şi Ferdinand I – vor rămâne de sine stătătoare, deşi a existat intenţia de comasare a acestora, a declarat inspector general în cadrul ISJ Vâlcea, Ion Gherghinaru.

„S-a luat această decizie pentru că cele două licee de tradiţie din Râmnicu Vâlcea au totuşi specializări diferite, unul – mă refer la Henri Coandă – este pe profil transporturi, automatizări şi telecomunicaţii. Elevii care vor urma specializarea transporturi vor obţine şi permis de conducere categoria B, iar în viitor, prin achiziţionarea unui camion, inclusiv permisul pentru categoria C, costurile fiind suportate de Ministerul Educaţiei Naţionale. Liceul Ferdinand I este pe profil construcţii şi profil electric. În aceste momente, când România are nevoie de specializări tehnice, o diversitate a şcolilor pe domeniul tehnic este mult mai utilă. Mai ales că cele două licee de tradiţie vor avea anul viitor şcoli cu profil profesional”, a precizat Gherghinaru.

Inspectorul general a mai menţionat că, la liceul Henri Coandă, ca o noutate, începând cu anul şcolar 2014 – 2015, se va reînfiinţa clasa a V-a cu profil sportiv, specialitate fotbal. La începutul acestei săptămâni, IŞJ Vâlcea a prezentat o listă cu unităţile şcolare din judeţul Vâlcea care au fost propuse pentru comasare, pe aceasta figurând şi cele două unităţi şcolare amintite. Potrivit acestei liste, 50 de unităţi şcolare din Vâlcea ar urma să se comaseze în anul şcolar 2014 – 2015. AGERPRES