Cea de-a a XIX-a ediţie a Târgului de Oferte Educaţionale „Cariera 2019” s-a deschis, pe 6 mai, la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, în organizarea Centrului Judeţean pentru Resurse şi Asistenţă Educaţională în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean Şcolar Galaţi.

Potrivit organizatorilor, la acest eveniment participă toate liceele teoretice şi şcolile profesionale din judeţ, fiind vorba, în total, de 5.432 de locuri disponibile, din care 4.396 în 157 de clase de liceu teoretic şi 1.036 de locuri în 37 de clase de şcoală profesională.

Tot potrivit organizatorilor, târgul se adresează celor 4.300 de absolvenţi de clasa a VIII-a, câţi se estimează că vor fi în acest an şcolar, în judeţul Galaţi. Pentru a convinge tinerii să aleagă un anume profil sau liceu, unităţile de învăţământ îşi prezintă oferta în moduri diferite – de la pliante informative până la momente de muzică, dans, creaţie, expoziţii cu degustare de produse alimentare sau prezentarea de roboţi creaţi de elevi.

Totodată, organizatorii distribuie celor interesaţi şi ‘Ghidul de orientare şcolară cariera 2019’, iar psihologii şcolari oferă celor interesaţi consiliere, pentru cea mai bună alegere privind liceul la care vor învăţa în următorii patru ani.

În municipiul Galaţi, evenimentul se desfăşoară luni şi marţi, în holul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, în municipiul Tecuci, va avea loc pe 8 mai, la Casa de Cultură, iar pe 9 mai, târgul se va desfăşura, simultan, în oraşele Târgu Bujor şi Bereşti, în sediile caselor de cultură. AGERPRES