Liceenii din Romania vor putea participa, alaturi de colegii lor din Uniunea Europeana, la programul Euroscola, lansat de Parlamentul European, care presupune un schimb de experienta si opinii cu privire la constructia Uniunii Europene.
Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a-i informa pe tineri despre procesul de integrare europeana si pentru a promova participarea lor la constructia Uniunii Europene. Scopul programului este sa ii aduca impreuna pe copiii de liceu din cele 27 de state membre, acestia putand afla cum functioneaza Legislativul comunitar. De asemenea, liceeni se vor putea cunoaste intre ei si vor putea invata despre modul de viata, viziunile si asteptarile tinerilor din alte state membre ale UE.

Zilele Euroscola sunt organizate la Strasbourg, de mai multe ori pe an, unde se aduna sute de copii din Uniunea Europeana pentru a impartasi experiente, ganduri, opinii despre Europa si pentru a concura pe mai multe teme privind constructia si viitorul Europei. Potrivit Biroului de Informare al Parlamentului European, pana pe 7 martie au loc inscrierile pentru prima competitie nationala Euroscola destinata liceelor din intreaga tara. Acest concurs este destinat copiilor cu varste intre 16 si 18 ani. Fiecare liceu participant poate fi reprezentat de un numar maxim de 25 de copii si 3 profesori. Grupurile de copii pot fi formate dintr-o clasa sau din copii din diferite clase din acelasi liceu. Castigatorii vor fi anuntati pe data de 9 mai, fiind ulterior invitati sa participe la Zilele Euroscola de la Strasbourg in perioada mai 2008 – mai 2009.

Liceele interesate sa participe la concurs trebuie sa trimita la epbucarest@europarl.europa.eu sau fax 021.315.79.29 informatiile lor de contact: numele liceului, persoana de contact pentru Euroscola, adresa, telefon, fax si adresa de e-mail, daca este posibil. Mai multe informatii despre desfasurarea concursului si despre competitia Euroscola puteti gasi pe pagina de internet a Biroului de Informare: www.europarl.europa.eu/bucuresti.