Elevii din toate liceele din România au posibilitatea de a câştiga premii în bani şi burse pentru participarea la seminarii pe teme economice în SUA şi în Germania, în cadrul celei de a V-a ediţii a concursului Economy Works, care se desfăşoară între 1 februarie şi 27 martie.

„Economy Works face legătura între ceea ce elevii învaţă la şcoală şi economia aplicată, determinându-i, în acelaşi timp, să gândească out of the box, să îşi formeze propriile opinii cu privire la modul optim de funcţionare a economiei. Ne bucurăm să vedem că din ce în ce mai mulţi tineri doresc să aprofundeze cunoştinţele oferite de învăţământul formal, iar economia nu mai este doar o disciplină şcolară, ci o perspectivă de a privi şi înţelege lumea”, afirmă Claudiu Năsui, preşedinte SoLib.

Concursul este structurat pe două module online, fiecare având o altă temă din domeniul economic. Pentru fiecare modul, elevii trebuie să răspundă la o întrebare de gândire critică printr-un scurt eseu. Aceştia vor avea la dispoziţie materiale diverse pentru a înţelege tema respectivă, prezentate într-un format atractiv (texte scurte, prezentări, documentare, interviuri, benzi desenate). Fiecare modul oferă trei premii a câte 100 de dolari şi alte două premii în cărţi pe teme economice.

La sfârşitul etapei online, cei zece câştigători vor fi invitaţi la o conferinţă, unde vor avea oportunitatea de a întâlni alţi tineri pasionaţi de economie, de a purta discuţii cu profesori universitari şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, dar şi de a-şi prezenta eseul final ca să poată intra în cursa pentru cele 2 locuri sponsorizate la şcolile de vară din străinătate.

„Anul acesta, elevii vor avea oportunitatea de a participa la seminarul Economics of Entrepreneurship din Michigan, SUA, organizat de Foundation for Economic Education, şi la seminarul Institute for Economic Studies Europe, din Gummersbach, Germania. Costurile cu transportul, cazarea, masa şi materialele educative sunt suportate integral de SoLib şi partenerii săi”, precizează comunicatul de presă.

Mai multe informaţii despre regulile concursului şi premiile oferite sunt disponibile pe site-ul proiectului: http://economyworks.wordpress.com/. AGERPRES