iasi_anghelsaligny.jpgReprezentanţii Grupului şcolar „Anghel Saligny” din Iaşi au lansat, marţi, proiectul „PROCON – Program de evaluare şi certificare a competenţelor angajaţilor în construcţii”, cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU.

În cadrul acestui proiect, Grupul şcolar va înfiinţa un Centru de informare, consiliere şi orientare profesională, va evalua competenţele profesionale în domeniul construcţiilor obţinute de angajaţii care au experienţă şi competenţe dobândite în contexte informale şi non-formale, dar nu au calificare pentru activitatea desfăşurată, precum instalator tehnico-sanitar şi de gaze, zugrav, ipsosar, tapetar, vopsitor; electrician constructor.

„Ne propunem ca activităţile proiectului să constituie un real suport pentru integrarea socio-profesională a angajaţilor necalificaţi, a celor cu un nivel scăzut de calificare şi celor care au calificări redundante pe piaţa forţei de muncă din domeniul construcţiilor şi, în acelaşi timp, să reprezinte un salt calitativ în furnizarea serviciilor de formare profesională din judeţul Iaşi”, a declarat Mariana Stana, managerul proiectului. Proiectul a fost implementat în parteneriat cu mai multe societăţi de construcţii, instalaţii, valoarea totală fiind de 793.134 de lei. AGERPRES