In intervalul 15-20 septembrie, Liceul Teoretic “Nicolae Balcescu” (LTNB) din Medgidia deruleaza o serie de activitati impreuna cu o echipa formata din cinci elevi si doi profesori de la liceul Northgo din Olanda, activitati ce se inscriu intr-un proiect mai larg de cooperare in domeniul cultural, initiat in primavara anului 2005.
Schimbul de elevi care se realizeaza in fiecare an are ca obiectiv declarat intarirea relatiilor de cooperare in plan educational si cultural, iar prin compararea celor doua sisteme, olandez si romanesc, se urmareste optimizarea actului educational. Echipa LTNB formata din director Anisoara Ciornei, profesor coordonator Mioara Stoian, profesori Andreea Mirica si Carmen Ionita si elevii – Iliescu Andreea, Ionescu Lavinia, Rosu Andrada, George Caprinciu si Petre Ungureanu – a pregatit un program divers care include: turul Bucurestiului, o vizita la Palatul Parlamentului, o prezentare video a oraselor in care locuiesc, concursuri de matematica distractiva, vizitarea orasului Constanta, excursie in Delta Dunarii, lucru in echipe mixte la proiectele cu tema “The Danube Delta” si “Constanta City”, asistenta la ore, intilnire de lucru cu primarul municipiului Medgidia.

“Aceste actiuni au rolul de a apropia cele doua culturi, de a inlesni comunicarea si colaborarea interinstitutionala si, nu in ultimul rind, le permite elevilor nostri sa transmita un mesaj pozitiv lumii si sa promoveze imaginea comunitatii locale” a declarat coordonatorul proiectului, prof. Mioara Stoian.