Liceul Particular Nr.1 „Onicescu- Mihoc” din Bucuresti este o unitate de performanta si traditie in invatamantul particular romanesc, cu o bogata oferta educationala.
Institutia a fost infiintata ca alternativa de calitate la invatamantul traditional de stat si este condusa de fostul director al Colegiului National „I.L. Caragiale”, Vasile Stefanescu.

In fiecare an liceul bucurestean isi dovedeste eficacitatea prin rezultatele de exceptie obtinute de absolventii sai la examenul de bacalaureat dar si la diverse concursuri nationale, internationale, comunicari stiintifice.

Liceul Particular Nr. 1 „Onicescu Mihoc” asigura elevilor sai conditiile necesare unui proces educational de calitate: spatii perfomante de studiu, sali moderne de invatamant, laboratoare, biblioteca. Prin modernizarea laboratorului de informatica cu sisteme de calcul performante elevii beneficiaza de cursuri in domeniul IT la cele mai inalte standarde. Totodata a fost creata o biblioteca bogata, moderna, dotata cu computere conectate la reteaua de internet, cu capabilitati multimedia extinse care fluidizeaza procesul informational.

Schimbul de experienta cu scolile si institutiile cultural educative din Franta, Elvetia, Grecia ofera un nou model care permite dascalilor imbunatatirea ofertei educationale deja existente. Liceul este organizat in mod modern, in forme educationale creative, pe grupe mici, pe filiera tehnologica si teoretica.

Clasele sunt formate dintr-un numar mai mic de elevi decat in liceele de stat, asigurandu-se astfel un proces de comunicare fluent intre elev si profesor. Astfel cei care intampina probleme in asimilarea unor aspecte ale materiei li se ofera, in week-end, meditatii gratuite.

Liceul face inscrieri in forma de invatamant zi, clasele IX- XII, invatamant seral, clasele IX- XIII, precum si la invatamant cu frecventa redusa.

Conducerea liceului sprijina continuarea studiilor liceale de catre absolventii scolilor profesionale si de ucenici, oferind acestora posibilitatea de a frecventa cursurile sambata si duminica asigurand in acelasi timp si pregatirea lor pentru sustinerea examenelor de diferente.

Liceul functioneaza in centrul orasului, in cladirea Scolii „Sfintii Voievozi”(fosta Scoala Regala), pe Str. Semicercului, nr.12, sector 1. Pentru relatii suplimentare puteti apela urmatoarele numere de telefon: 021.310.84.74 sau 0720.665.404 intre orele 9-18.