Liceul „Petru Cercel” din Târgovişte a fost reabilitat cu fonduri europene de 5,4 milioane de lei, prin Programul Operaţional Regional. Lucrările au fost terminate mai devreme – termenul de finalizare a proiectului fiind 28 septembrie – iar elevii au putut începe noul an şcolar în unitatea de învăţământ modernizată.

”Vreau să subliniez, mai întâi de toate, interesul pe care noi, municipalitatea, l-am acordat dezvoltării infrastructurii educaţionale în Târgovişte (…). Vreau să vă mai spun că municipiul Târgovişte este pe locul trei pe ţară în ceea ce priveşte reabilitarea instituţiilor de învăţământ”, a declarat primarul interimar al Târgoviştei, Ciprian Prisăcaru.

Lucrările efectuate la Liceul „Petru Cercel” au constat în reabilitarea şi modernizarea clădirii existente, refacerea terenului de sport din curtea şcolii, construcţia unui nou corp de clădire, dotarea cu echipamente IT şi mobilier. În urma recompartimentării clădirii, sunt 13 săli de clasă, cinci laboratoare şi două cabinete şcolare.

Liceul „Petru Cercel” din Târgovişte funcţionează ca instituţie de învăţământ din 1969. Iniţial a fost liceu pedagogic, apoi cu profil construcţii, iar din 1974 până în 2003 a avut profil sanitar. În prezent, liceul are profil teoretic. AGERPRES