Liceul „Preda Buzescu” din oraşul minier Berbeşti va fi modernizat în urma unui proiect european în valoare de 20 de milioane de euro, a declarat primarul localităţii, Vintilă Chelcea.

„Este vorba de tot ce cuprinde campusul şcolar şi tot ce înseamnă Liceul ‘Preda Buzescu’ din Berbeşti. Acesta care va primi 20.061.494,54 lei pentru construcţie şi reabilitare, lucrare ce se va desfăşura pe parcursul a 13 luni. În sfârşit, asta este o veste bună, pentru că se împlinesc aproape zece ani de când aşteptăm această finanţare. La finalul proiectului, putem spune că vom avea în sfârşit o unitate şcolară model. Aici vin foarte mulţi elevi din mediul rural care se cazează. Astfel, campusul va avea bibliotecă, cantină, un mic părculeţ”, a declarat Chelcea.

În acest program este cuprinsă şi reabilitarea şi modernizarea Şcolii Generale „Achim Popescu” din comuna Păuşeşti-Măglaşi, care vor dura 10 luni. Valoarea proiectului este de 654.133,56 lei.
Proiectele sunt finanţate prin Regio – Programul Operaţional Regional 2007-2013, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. AGERPRES