reabilitare-scoli.jpgImobilul Liceului Tehnologic din oraşul Sântana, judeţul Arad, va fi reabilitat cu fonduri nerambursabile prin Regio-Programul Operaţional Regional, 550 de elevi urmând să beneficieze de o infrastructură de învăţământ modernă.

Contractul de finanţare a fost parafat de primarul oraşului Sântana, Daniel Sorin Tomuţa, în calitate de reprezentant al beneficiarului finanţării nerambursabile, şi Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.

„Proiectul a cărui contract de finanţare a fost semnat, intitulat ‘Reabilitare imobil Liceul Tehnologic Sântana, judeţul Arad’, beneficiază de finanţare nerambursabilă acordată în cadrul axei prioritare 3 ‘Îmbunătăţirea infrastructurii sociale’ şi a domeniului major de intervenţie 3.4 ‘Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă’ al Regio-Programul Operaţional Regional”, a declarat Sorin Maxim.
Potrivit acestuia, perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, urmând să fie reabilitată şi modernizată întreaga unitate de învăţământ tehnic şi profesional din Sântana, cuprinzând zece săli de clasă, şapte cabinete, o bibliotecă, grupurile sanitare şi vestiarul.

„Valoarea totală a proiectului se ridică la 615.963 lei (aproximativ 140.115 euro), din care valoarea finanţării nerambursabile este de 558.450 lei (aproximativ 127.033 euro)”, a adăugat Sorin Maxim.

Începută în data de 12 martie, perioada pentru depunerea proiectelor în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă s-a încheiat la 5 mai.

Până la data limită, în Regiunea Vest au fost depuse spre finanţare 40 de proiecte cu o valoare a finanţării nerambursabile de 31,78 milioane de euro. Dintre acestea, au fost contractate 26 de proiecte cu o valoare nerambursabilă de 19,81 milioane euro, şapte proiecte – cu o valoare a finanţării nerambursabile de 10,54 milioane euro – se află în etapa de precontractare/evaluare, iar şapte proiecte – cu o valoare a finanţării nerambursabile de 1,43 milioane euro – au fost respinse. AGERPRES