renovare_scoala.jpgDouă noi contracte de finanţare în cadrul programului Regio au fost semnate, luni, pentru modernizarea şi reabilitarea a două unităţi de învăţământ din Moreni (Liceul Tehnologic Petrol) şi Cojasca (Şcoala din Fântânele) din judeţul Dâmboviţa. Contractele au fost semnate, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, de directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, şi primarii din cele două localităţi.

”Cele două contracte, pentru care municipiul Moreni şi comuna Cojasca din Dâmboviţa au câştigat finanţare nerambursabilă europeană, au fost depuse în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte, deschis în luna martie, pentru Domeniul major de intervenţie 3.4 ‘Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă’ al Programului Operaţional Regional 2007 – 2013”, se arată într-un comunicat al ADR Sud Muntenia.

Proiectul de la Liceul Tehnologic Petrol Moreni prevede modernizarea sălii de sport. Valoarea proiectului este de 2,6 milioane de lei. Într-un interval de opt luni, cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio, se vor executa lucrări de modernizare la sala de sport cu 300 de locuri a unităţii de învăţământ preuniversitar din municipiul Moreni.

Cel de-al doilea proiect, denumit ”Extindere Şcoală – Fântânele”, se va derula pe o perioadă de un an şi are o valoare totală de 1,2 milioane de lei. Prin acest proiect se va extinde pe orizontală unitatea şcolară din satul Fântânele cu un corp anexă în continuare clădirii existente. ”Prin această investiţie se urmăreşte asigurarea accesului la învăţământ de calitate pentru cei peste 360 de elevi de etnie romă din învăţământul primar şi gimnazial de la Fântânele”, se arată în comunicatul ADR Sud Muntenia.
Până în prezent, la nivelul judeţului Dâmboviţa au fost depuse în total 36 de proiecte pentru reabilitarea infrastructurii educaţionale cu sprijin financiar acordat prin programul Regio, dintre acestea primind finanţare 31 de contracte, ce au o valoare totală de peste 190 milioane de lei. AGERPRES