Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași organizează, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, ediția a XV-a a Concursului Interdisciplinar Regional „Religia în dimensiune virtuală”, cuprins în Calendarul Activităților Educative Regionale Interjudețene 2022.

Concursul se adresează elevilor din clasele V-XII cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru domeniul informatic şi cel al religiei. Scopul acestuia este de a stimula elevii să regândească anumite conţinuturi şi să le redea într-o manieră creativă şi originală.

 “Am pornit în această experienţă spirituală de a le comunica tinerilor semnificaţia mesajului religios în limbajul care le este propriu, de a-i motiva să se implice ca parteneri în actul didactic, de a descoperi împreună noi expresii şi forme pe care acest mesaj le poate lua în lumea contemporană. Elevii au posibilitatea de a căuta propriile modele între personalităţile ilustre ale creştinismului, de a se confrunta cu probleme sociale şi dileme etice, de a le căuta răspunsuri şi, totodată, de a-şi exersa creativitatea şi de a colabora la producerea de pagini web, filme, interviuri sau proiecte Power-Point personalizate”, menționează inițiatorul și coordonatorul concursului, prof. dr. Violeta Țuțui.

Temele propuse participanților anul acesta sunt:

  • Sfinți și locuri sfinte din apropierea noastră;
  • Rugăciunea în viața Bisericii și a creștinului;
  • Tânărul între adevărata libertate și tentațiile lumii contemporane;
  • Jertfă și filantropie– de la teologie la acțiune social-eclezială.

Proiectul are două secțiuni:

Secțiunea I – Concursul de PPT-uri (1 februrie – 24 martie 2022);

Secțiunea a II-a – Concursul de site-uri și film (20 septembrie – 15 octombrie 2022).

Materialele primite la secțiunea I vor fi publicate într-un volum electronic lansat online, spre finalul lunii martie 2022. Toate informațiile despre acest proiect se găsesc postate pe website-ul acestuia la adresa: https://www.liis.ro/~religia/.