Liga Studențească a organizat o sesiune de întrebări în direct cu Rectorul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău

Pe 13 mai, la inițiativa Ligii Studențești din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a avut loc o sesiune Live de Q&A (întrebări și răspunsuri) între Prof.univ.dr.ing. Carol Schnakovszky, Rectorul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău și Ștefănuț-Iulian Buhuș, Președintele Ligii studențești.

„Pentru a veni în sprijinul studenților, Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău a implementat și o platformă unică la nivelul Universității pentru desfășurarea învățământului online. Studenții noștri au acces și pot utiliza gratuit un număr mare de aplicații Microsoft care ajută la realizarea temelor, referatelor și prezentărilor necesare finalizării activității didactice. Fiecare student beneficiează în Cloud de un spațiu de stocare de 1000 GB. Vreau să mulțumesc, în special, studenților, dar și cadrelor didactice pentru rapiditatea de care au dat dovadă privind adaptarea la învățământul online, asigurându-i totodată că pentru toate activitățile didactice se vor găsi soluții pentru a fi finalizate. Prin acest demers s-a realizat un mare pas spre digitalizarea universității, prin implementarea unui sistem integrat educațional online, care reunește toate facultățile și departamentele din cadrul Universității”, a declarat Prof. univ. dr.ing. Carol Schnakovszky, Rectorul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Ștefănuț-Iulian Buhuș, Președintele Ligii Studențești din cadrul UBc și Vicepreședintele UNSR privind Asigurarea Calității în Învățământul Superior a mulțumit conducerii Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău pentru toate eforturile depuse, astfel încât, anul universitar 2019-2020 să nu fie înghețat, iar toate examenele de finalizare să fie susținute online, conform structurii anului universitar.

Cei peste 400 de participanți conectați la evenimentul desfășurat pe Facebook au postat întrebări în direct cu privire la subiecte care au vizat: desfășurarea activității didactice, activitatea de finalizare a semestrului II, finalizarea anului universitar 2019-2020 și anilor anteriori, activitatea de finalizare a studiilor pentru anul 2020, modul de desfășurare a admiterii, precizări cu privire la activitatea administrativă din cămine, bibliotecă, secretariate, aspectele financiare etc.

Liga Studențească din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău este într-o dezvoltare continuă și în această perioadă a făcut un sondaj cu privire la situația pe care o trăim pentru a găsi soluții care vizează derularea procesului didactic colaborând, în mod constant, alături de conducerea universității la implementarea propunerilor colectate de la studenți.