danubius_anosr.jpgAlături de alţi lideri ai studenţilor din toată ţara, Mihai Hahui, Preşedintele Ligii Studenţilor Danubius (LSD), a participat, în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, la reuniunea Adunării Generale Extraordinare a ANOSR care a avut loc la Alba Iulia, pentru a reprezenta LSD – membru candidat la această asociaţie studenţească naţională.

Scopul ANOSR este de a reprezenta interesele comune ale studenţilor din România, de a apăra şi promova drepturile şi obligaţiile studenţilor şi de a stimula participarea acestora la actul educaţional şi la viaţa socială, economică şi culturală. În luna februarie, LSD va deveni membru activ al ANOSR, după ce va primi vizita unei comisii de studiu formată din 4 membri care vor verifica validitatea informaţiilor prezentate de LSD.

La întâlnirea de la Alba Iulia, printre întrebările adresate Preşedintelui LSD de către studenţii lideri au fost cele referitoare la prezenţa studenţilor în structurile de conducere ale Universităţii ”Danubius”, la proiectele de viitor ale LSD precum şi la modul de organizare a alegerilor pentru stabilirea Biroului Permanent al LSD.

Adoptarea de către liderii studenţilor a Decalogului de la Alba Iulia, un document vizionar, în care aceştia îşi exprimă aşteptările lor de la sistemul de învăţământ superior românesc, a reprezentat un alt moment special al acestei reuniuni. ”Întâlnirea de la Alba Iulia a fost un prilej deosebit pentru LSD de a-şi consolida relaţiile cu celelalte organizaţii studenţeşti din ţară şi de a participa la discuţii de interes major pentru probleme actuale ale învăţământului superior”, a declarat Mihai Hahui, Preşedintele Ligii Studenţilor Danubius.