lsrs.jpgLiga Studenților Români din Străinătate (LSRS) organizează între 27 august și 21 septembrie o nouă ediție a Caravanei LSRS – ediția de toamnă, constând în organizarea, în mai multe orașe, a unor seminarii care au ca scop informarea, ghidarea și susținerea tinerilor cu privire la oportunitățile academice internaționale.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, seminariile sunt susținute de studenți sau absolvenți români din străinătate și vor consta în prezentarea pașilor necesari în realizarea unei aplicații de succes la o universitate din afara României, precum și împărtășirea experiențelor de studiu și trai peste hotare.

Noutatea toamnei constă în organizarea unor mini-conferințe în paralel cu seminariile obișnuite pe tema studiului în străinătate, structura acestora fiind menită să implice activ participanții în procesul de informare. Pe lângă prezentarea studiilor în străinătate și a oportunităților oferite de diferite țări pentru studenții internaționali, la aceste mini-conferințe vor participa speakeri consacrați care au absolvit universități din străinătate și cu care tinerii prezenți să poată discuta direct despre ce înseamnă studiul la universitatea respectivă și experiența academică în străinătate. De asemenea, se vor organiza workshop-uri pe teme precum procesul de aplicație, scrisoarea de intenție, posibilitățile de finanțare etc., precum și sesiuni de networking informal.

Caravana LSRS 2014 – ediția de toamnă va ajunge în taberele studențești și școlare de la Eforie Sud, Costinești, 2 mai, Vama Veche și Bușteni, precum și în orașele mari, pentru a asigura posibilitatea pentru cât mai mulți tineri interesați de a participa la aceste seminarii și mini-conferințe. Astfel, caravana va trece prin: Baia Mare, Cluj, Craiova, Caracal, Brașov, București, Sighișoara, Sibiu, Iași, Timișoara, Pitești și Arad.

LSRS are drept obiectiv principal apărarea și promovarea drepturilor și intereselor academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și acela de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României. AGERPRES