lsrs.jpgLiga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a lansat, joi, concursul anual dedicat studenţilor şi absolvenţilor români din străinătate „Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate”. Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei studenţeşti remis joi, LSRS va premia, împreună cu organizaţiile studenţeşti partenere, studenţii români cu rezultate academice şi extra-curriculare deosebite în ţară.

Concursul are drept scop recunoaşterea meritelor studenţilor români din universităţi reputate la nivel internaţional, care se remarcă în plan academic şi extra-curricular prin rezultate lăudabile în anul universitar 2010-2011.

„Având în vedere răspândirea geografică a studenţilor români şi realităţile mediului academic internaţional, LSRS ia în considerare, la această a treia ediţie, următoarele categorii de premii: Studentul Român al Anului din America, Studentul Român al Anului din Europa, Studentul Român al Anului de pe alte Continente (altele decât America şi Europa), Studentul Român Erasmus al Anului, Studentul Anului în România şi Marele Premiu pentru Studentul Român al Anului din Străinătate. Sunt binevenite candidaturi din toate domeniile de studiu – de la ştiinţele exacte la ştiinţele umaniste şi arte”, precizează organizatorii.

Vor fi acordate distincţii atât pentru nivelul universitar (licenţă), cât şi pentru nivelul post-universitar (masterat şi doctorat). Premiul Studentul Român Erasmus al Anului va fi oferit, ca şi la ediţia precedentă, în scopul recunoaşterii meritelor studenţilor români care au beneficiat de mobilitate de studiu Erasmus pentru unul sau ambele semestre ales anului academic 2010- 2011. Totodată, pentru prima dată de la introducerea premiilor pentru excelenţă academică, LSRS va acorda, în colaborare cu ANOSR şi USR, un premiu adresat comunităţii studenţeşti din România. Înscrierile sunt gratuite, se realizează online şi se pot face până la 1 decembrie.

Pentru a participa la concurs, tinerii interesaţi vor trimite un dosar de candidatură pe adresa de e-mail: studentulanului@lsrs.ro, respectiv erasmus@lsrs.ro, menţionând în titlul e-mail-ului secţiunea la care doresc să participe. Câştigătorii vor fi selectaţi de un juriu alcătuit din personalităţi ale societăţii româneşti din mediul academic şi profesional şi din reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), iar premiile vor fi acordate în cadrul Galei LSRS, care va avea loc pe 6 ianuarie 2012, la Bucureşti. AGERPRES