uvvg_liga_stud.jpgLigile studenţeşti din Timişoara au găzduit, în perioada 2-8 august 2013, ediţia a VIII-a a Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România, care este cel mai mare eveniment al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România. La manifestări au participat peste 300 de reprezentanţi ai studenţilor din organizaţiile studenţeşti din ţară, care au dezbătut politicile educaţionale la nivel naţional.

„Am avut parte de numeroase workshop-uri şi traninguri, unde am dobândit noi perspective în ceea ce priveşte aplicarea drepturilor studenţeşti. Participarea la şedinţele alianţei a oferit posibilitatea comunicării cu lideri ai mişcărilor studenţeşti, facilitând astfel o bună interacţiune dintre Ligă şi ANOSR”, a declarat studentul Mădălin Florin Nagy, care a reprezentat Liga Studenţilor UVVG.

Onorată prin votul de încredere obţinut în cadrul Adunării Generale, Liga Studenţilor de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” este prima organizaţie studenţească din cadrul unei universităţi private care a reuşit să devină parte a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, momentan ca membru observator, urmând a fi evaluată de alianţă pentru a primi calitatea de membru cu drepturi depline.

„Am avut o comunicare eficientă cu reprezentanţii ANOSR, încă de la începutul anului universitar 2012-2013. Am înţeles cerinţele şi responsabilităţile ce ar putea reveni în urma unei aderări şi iată că acum suntem prima organizaţie studenţească a unei universităţi private care a devenit parte a acestui sindicat studenţesc. Consider că în mandatul actualei echipe LS UVVG, am reuşit ca prin acestă victorie să oferim dovezi concrete că eficienţa, performanţa şi excelenţa sunt calităţi care pot exista la nivel studenţesc şi în universităţile private. Prin votul de încredere acordat de către cele mai prestigioase organizaţii studenţeşti ale universităţilor de stat, am demonstrat că universitatea noastră se ridică la nivelul acestora, iar scopul nostru ca reprezentanţi a fost atins”, a declarat Paul Bărbulescu, preşedintele Ligii Studenţilor UVVG.