Liviu Dragnea: “O lege pentru abandonul şcolar nu mi se pare rea, dar trebuie dezbătută public”

dragnea_liviu2013.jpgVicepremierul Liviu Dragnea a declarat vineri, la Oradea, că iniţiativa ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, pentru o lege care să pedepsească abandonul şcolar nu i se pare o idee rea, însă trebuie analizată “cu foarte multă atenţie” într-o dezbatere publică. “Ideea abandonului şcolar trebuie tratată cu foarte mare atenţie. Şi iniţiativa ministrului Pricopie trebuie analizată fără patimă şi cu foarte multă atenţie, dar nu numai de către Guvern, căci aici trebuie toată societatea să se pronunţe”, a afirmat Dragnea, într-o conferinţă de presă.

În condiţiile în care “investiţia în educaţie este poate cea mai importantă pentru viitor”, Liviu Dragnea a precizat că acest proiect de lege ar trebui discutat cu asociaţiile de părinţi şi cu toate organizaţiile neguvernamentale serioase implicate în domeniu, pentru că este o problemă dintre cele mai importante pe care le poate avea o societate.

“Fără să folosim vorbe mari, investiţia în educaţie – şi noi vrem să investim în copii – este poate cel mai important pentru viitor. Pentru că dacă generaţiile care vin după noi sunt slab pregătite, în primul rând ele vor avea probleme cu viaţa proprie şi, în al doilea rând, ca naţiune putem avea o problemă, pentru că, ştiţi bine, concurenţa în lume este foarte mare, iar dacă ai oameni pregătiţi care pot genera dezvoltare şi progres ai şi bunăstare, dacă nu… în războiul economic, infernal, poţi avea mari probleme”, a spus Dragnea.

El a subliniat, în acest context, rolul investiţiilor făcute de Guvern în continuarea lucrărilor demarate în sute de şcoli din ţară, unităţi de învăţământ care pot contribui la prevenirea abandonului şcolar, asigurând spaţiile necesare, precum şi cel al campaniei de achiziţie şi dotare cu microbuze şcolare pentru transportul elevilor. “Abandonul şcolar nu poate fi prevenit doar printr-o singură măsură. Dar este foarte greu să convingi copiii să meargă la şcoală când nu ai unde să îi trimiţi. În primul rând trebuie să aibă o şcoală modernă şi bine dotată. Al doilea lucru, această campanie de achiziţie de microbuze contribuie foarte mult”, a afirmat Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi-a manifestat mulţumirea că Guvernul Ponta a reuşit să aprobe toate cele 1.254 de solicitări pentru microbuze şcolare în tot atâtea comunităţi rurale din ţară, urmând ca, săptămâna viitoare, Executivul să mai aprobe finanţarea pentru alte 700 de microbuze pentru mediul urban, mai ales oraşe medii şi mici, concomitent cu modificarea legislaţiei. AGERPRES