Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a afirmat, la Braşov, că agenţii economici ar putea să vină în sprijinul unităţilor şcolare pentru a facilita cazarea şi masa elevilor care se îndreaptă spre învăţământul profesional şi tehnic.

După Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 2), cu ajutorul căruia se reabilitează 2.400 de unităţi şcolare, se construiesc creşe şi grădiniţe, urmează PNDL 3, unde trebuie să aducem şi componenta de cazare şi masă pentru sistemul de învăţământ, fapt pentru care, alături de autorităţile locale, Compania Naţională de Investiţii (CNI) trebuie să contribuie la crearea, construcţia şi reabilitarea de internate şcolare. Pentru zona de învăţământ profesional şi tehnic, dacă mă întrebaţi pe mine, avem posibilitatea ca agenţii economici să vină în sprijinul lor – şi aici, la Braşov, avem un model de succes – să vină alături de unităţile şcolare pentru a facilita cazarea şi masa elevilor care se îndreaptă spre învăţământul profesional şi tehnic şi nu numai, pentru că şi în învăţământul liceal avem aceeaşi problemă„, a subliniat Pop.

El a adăugat că în programul de guvernare există şi măsuri pentru zona de cazare şi masă a elevilor. În momentul de faţă internatele şcolare sunt în administrarea autorităţilor locale, iar după ce se va vedea câte internate şcolare sunt de reabilitat, se va continua cu construcţia de internate noi, a dat asigurări ministrul.

Ministrul Educaţiei a mai afirmat că săptămâna viitoare se va întâlni cu 30 de rectori de la universităţi din ţară care au depus proiecte la Compania Naţională de Investiţii pentru construcţia de cămine studenţeşti.

„De ce numai 30, este o altă discuţie, dar este un prim pas”, a precizat sursa citată.

Liviu Pop a participat pe 28 iulie la ceremonia de absolvire a celei de a patra promoţii a Şcolii Profesionale Germane Kronstadt, prima şcoală profesională în sistem dual german din România, înfiinţată la Braşov, în anul 2012. AGERPRES