Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a avut pe 4 iulie o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, în cadrul căreia a anunţat că îşi propune eficientizarea procesului de evaluare în sistemul de învăţământ preuniversitar, în acest sens urmând a fi organizate întâlniri cu parteneri ai MEN.

Ne dorim o formulă de evaluare modernă, care să includă soluţii tehnologice la zi şi care să nu mai genereze suprasolicitare şi disfuncţionalităţi”, a declarat ministrul Educaţiei.

Cei prezenţi au fost informaţi despre finalizarea evaluării proiectelor de manuale pentru clasa a V-a, licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei prin Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare fiind în prezent în grafic, se mai arată în comunicat. „Există toate premisele pentru ca elevii claselor a V-a să aibă manualele pe bănci la începutul anului şcolar şi le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proces„, a mai declarat Marian Pop.

De asemenea, sunt avute în vedere revizuirea/ actualizarea programelor şcolare pentru învăţământul primar şi elaborarea programelor şcolare pentru ciclul liceal.

Alte teme discutate în cadrul videoconferinţei au vizat salarizarea personalului didactic, organizarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar, respectiv a unei noi sesiuni de selecţie pentru Corpul Naţional de Experţi.

La videoconferinţă au participat şi secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Oana Ariana Bucur, şi noul secretar de stat pentru învăţământ în limbile minorităţilor, Irina Elisabeta Kovacs. AGERPRES