Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că paza în şcoli este în continuă modernizare şi că în acest moment nu se poate spune că există o siguranţă a elevului şi a profesorului în toate unităţile şcolare din România.

Alături de autorităţile locale asigurăm paza în şcoli şi lucrul acesta îl facem prin strategia pentru combaterea violenţei în unităţile şcolare. Cine este mai bine să asigure paza unităţilor şcolare, aici descentralizarea îşi spune cuvântul, sunt situaţii în care poliţia locală asigură acest lucru, sunt situaţii în care asigură firmele de pază’, a afirmat ministrul Educaţiei.

Ministrul Pop a mai spus că există şi un judeţ pilot în care se foloseşte butonul de panică şi „care a dat bune rezultate”. „Anul trecut într-un judeţ s-a pilotat un fel de buton de panică, dacă îl putem numi aşa, ori de câte ori apăreau violenţe la nivelul unităţii şcolare se acţiona la un buton de panică conectat la 112 şi lucrurile mergeau foarte bine. Este o continuă modernizare a pazei în şcoli, astăzi nu putem spune că avem o siguranţă a elevului şi a profesorului în toate unităţile şcolare din România, dar în paralel cu celelalte măsuri ne vom ocupa şi de acest aspect”, a declarat ministrul.

AGERPRES