ismb.jpgŞcoala înseamnă, în egală măsură, cunoaştere, ştiinţă, cultură, dar şi morală, spiritualitate, dragoste, în contextul unei societăţi în continuă schimbare, educaţia fiind un drept care trebuie asigurat, afirmă inspectorul general al IŞMB, Ionel Florian Lixandru, în mesajul transmis la începutul noului an de învăţământ.

„Fiecare dintre noi cei care suntem implicaţi în viaţa şcolii – elevi, părinţi şi profesori – trăim emoţiile toamnei însoţite de vise şi aşteptări pentru noul an şcolar. Cu emoţii mari şi mici, pe alei acoperite de melancolia toamnei, ne îndreptăm paşii încrezători către un alt început, cu gând de mai bine. Şcoala este locul fundamental al devenirii noastre, locul în care ne întâlnim cu ceilalţi, depăşim propriile individualităţi, învăţând lecţia comunicării, a deschiderii spre cei din jur, dar şi spre marele univers. Şcoala înseamnă, în egală măsură, cunoaştere, ştiinţă, cultură, dar şi morală, spiritualitate, dragoste. În contextul unei societăţi în continuă schimbare, educaţia este un drept, pe care împreună, părinţi şi profesori, trebuie să îl asigurăm”, afirmă inspectorul general, în mesajul postat pe site-ul IŞMB.
El spune că, la început de an şcolar, îşi pune toată încrederea în competenţa dascălilor din municipiul Bucureşti, în buna lor credinţă şi „puterea de a modela personalităţi”, de a oferi modele de viaţă şi profesie.

Lixandru îi îndeamnă pe dascăli să nu se lase „influenţaţi de vremuri, ci să se ridice deasupra lor”, să fie modele demne de urmat pentru elevii lor.

„În faţa aceleiaşi responsabilităţi, îmi exprim convingerea că şi părinţii se vor implica activ în educaţia copiilor şi vor fi prezenţi în viaţa şcolii, alături de profesori. Elevilor, care sunt sensul existenţei noastre ca dascăli, sunt cei în care investim astăzi cu dăruire şi speranţă pentru un mâine pe care îl dorim altfel, – mai frumos, mai curat, cu şcoli mai bune şi mai atractive -, le adresez îndemnul la învăţătură şi le urez mult succes în noul an şcolar. Fie ca acest an şcolar să le aducă rezultate la învăţătură pe măsura efortului depus şi totodată le lansez provocarea pentru competiţie, disciplină şi studiu cu seriozitate”, mai spune reprezentantul IŞMB. AGERPRES