mihut_lizica.jpgSenatul Universitatii “Aurel Vlaicu” din Arad a ales-o, cu unanimitate de voturi, pe prof. univ. dr. Lizica Mihut sa conduca institutia pentru urmatorii patru ani.

Dupa demiterea de catre Senatul universitatii a fostului rector, prof. univ. dr. Eugen Roventa, masura validata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, au fost organizate alegeri, Mihut fiind aleasa in unanimitate.
”M-a impresionat nu atat faptul ca am fost votata in unanimitate, ci cuvintele rostite de aproape toti membrii Senatului, care au vorbit despre ce a insemnat si ce inseamna UAV pentru Arad si pentru Romania si mutatiile puternice care au avut loc in aceasta universitate din anul 2000 incoace”, a declarat Lizica Mihut.

Mihut, fost rector al UAV Arad, a fost aleasa presedinte al universitatii aradene in aceasta primavara, in functia de rector desemnat Eugen Roventa. La scurt timp, intre Roventa si membrii Senatului au aparut disensiuni care s-au dovedit a fi ireconciliabile si care au dus la demiterea acestuia.