uvvg_viceconsul_sua.jpgViceconsulul Ambasadei SUA la București, Matthew Kelly, a vizitat, pe 10 decembrie, Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” Arad – Campusul Universitar şi Institutul de Ştiinţe ale Vieţii cu laboratoarele de cecetare științifice.

În cadrul vizitei la UVVG, viceconsulul Ambasadei SUA la București, Matthew Kelly, a susținut, în Aula “Magna Universitaria” din cadrul Campusului Universitar “Vasile Goldiș”, conferința cu tema: “Different Laws in Different U.S. States” urmată de “So you want to go to the USA? Ask a Consular Officer!” cu accent pe programul “Work and Travel” pentru studenţi şi obţinerea vizelor de studiu și muncă pe perioada vacanței în SUA.

Matthew Kelly, viceconsul al Ambasadei SUA la București, a declarat: “Sunt foarte fericit că m-am aflat la Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad, unde am vorbit despre programul ‘Summer Work and Travel’ pentru studenții de la Universitate. În cadrul acestui program, studenții Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad pot merge, pe timpul verii, în SUA pentru a munci și să viziteze, cu acest prilej, Statele Unite ale Americii. Am făcut și o prezentare a legilor dintre statele SUA, deoarece sistemul american este diferit față de cel român. De exemplu, în România, legile din Cluj sunt la fel cu cele din București, dar în SUA legile din New York nu sunt 100% identice cu cele din California”.

Întrebat câți studenți, din România, au fost la muncă anul trecut în SUA, Matthew Kelly,a subliniat că “aproximativ 4.000 de studenți au lucrat în diferite domenii, iar salariul depinde de situație și de locul de muncă. Joburile sunt cele specifice pentru studenții din SUA. Și eu, când eram student, am avut un astfel de job în domeniul piscicol, dar studenții de obicei lucrează la restaurante, hoteluri, muzee, sau parcuri naţionale. Așteptăm cât mai mulți studenți de la an la an, iar pentru a putea beneficia de acest program, studenții trebuie să fie serioși, să aibă note bune și trebuie să vorbească limba engleză, astfel încât să se descurce să muncească în SUA”.

Matthew Kelly, viceconsul al Ambasadei SUA la București, a menționat că a sosit în România în urmă cu 13 luni, unde este foarte fericit. “Îmi iubesc locul de muncă, iar acum viața mea este în România. Vă mulțumesc pentru invitația de a fi la Universitatea de Vest “Vasile Godiș” și în Arad. Am studiat limba română timp de șase luni înainte de sosirea mea în România, însă în aceste luni am studiat atât de intens, cât pentru cinci ani. Am avut profesori români foarte buni. Urez tuturor arădenilor Crăciun fericit și Sărbători fericite din partea Ambasadei SUA din București”.

Prof. univ. dr. Horațiu Șoim, prorector pentru antreprenoriat, a subliniat: “Universitatea noastră a avut plăcerea să-l aibă alături pe Matthew Kelly, viceconsul al Ambasadei SUA la București, care a vizitat Universitatea și a făcut o prezentare studenților noștri despre sistemul de legi din diferitele state americane. De asemenea, a prezentat studenţilor posibilitatea de a se implica în programul “Summer Work and Travel”, prin care aceștia, pe perioada de vară, pot să participe la activități în Statele Unite, să se angajeze, dar și să călătorească”.