Locuri mai puţine la admiterea la ULB Sibiu din cauza absenteismului la Bacalaureat

bacalaureat1.jpgRectorul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), profesorul Ioan Bondrea, a anunţat miercuri, în conferinţă de presă, că vor fi cu 900 mai puţine locuri cu taxă la admiterea din acest an, în condiţiile în care deja la examenul de Bacalaureat s-au înscris mai puţini candidaţi faţă de anul trecut şi o parte din aceştia s-au retras.

“În anul acesta, din start, la Bacalaureat s-au înscris foarte puţini. (…) Din câte ştiu, s-au înscris unii care nu au venit la primele examene. Aşa că lucrurile nu stau foarte, foarte bine. (…) Avem la locurile cu taxă cifre mai mici ca anul trecut, ca şi ofertă”, a explicat rectorul sibian.

ULBS scoate la concurs pentru admiterea în anul universitar 2014-2015 peste 3.300 de locuri la studiile de licenţă şi peste 2.500 la studiile masterale de la cele nouă facultăţi ale sale. Din cele 3.300 de locuri pentru studiile de licenţă, 1.620 sunt bugetate, iar 1.660 cu taxă. Înscrierile la concursul de admitere vor avea loc în perioada 14-20 iulie, cu mici diferenţe, în funcţie de specializare.
La majoritatea specializărilor admiterea se face pe bază de concurs de dosare, criteriul de selecţie reprezentându-l media de la Bacalaureat. Excepţie fac anumite specializări precum: Teologia ortodoxă şi Asistenţa socială, Educaţia fizică, Actoria, Medicina generală, Medicina dentară, Farmacia, Conservare şi restaurare, Calculatoare, Ingineria Sistemelor, Tehnologia Informaţiei şi Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar

Taxa de înscriere este de 250 de lei la Facultatea de Medicină şi 150 de lei la celelalte opt facultăţi. Taxele de şcolarizare pentru studenţii care nu vor reuşi să ocupe un loc bugetat variază între 2.000 şi 3.000 de lei pe an la majoritatea specializărilor, exceptând Medicina şi Actoria.

Studenţii care nu sunt din Sibiu au la dispoziţie 2.000 de locuri de cazare în cele cinci cămine aflate în proprietatea universităţii şi cele trei cămine aflate în administrare. Tarifele variază între 160 şi 670 de lei pe lună, în funcţie de condiţiile din căminul ales. AGERPRES