Școala internațională de programare Logiscool se implică în informarea elevilor între 7 și 14 ani și pune la dispoziție timp de o săptămână echipe de instructori care vor oferi gratuit workshopuri pe tema Siguranței în mediul digital. Școlile se pot înscrie până pe 24 februarie aici: logiscool.com/ro/contact.

Noile tehnologii digitale deschid o lume întreagă de posibilități. Niciodată nu ne-am bucurat de atâtea oportunități de a descoperi, învăța, participa și crea. Cu toate acestea, internetul prezintă anumite riscuri pentru utilizatorii săi – în special pentru cei mai vulnerabili, cum ar fi copiii.

„Pentru că există pericole, cum ar fi cyberbullying-ul, dezinformarea, expunerea la conținut potențial dăunător, dorim să transmitem elevilor bunele practici prin care pot preveni astfel de situații”, spune Iulian, coordonator instructori Logiscool România.

 

Cum decurg workshopurile?

Echipa Logiscool, specialiști în educație și tehnologie, îi va introduce pe elevi în lumea digitală printr-un workshop în care vor prezenta care sunt cele mai actuale „capcane” întâlnite în spațiul virtual.

De la diversitatea de tipuri de viruși, până la farse, provocări și alte trenduri care prind din ce în ce mai mult în rândul celor tineri, printre subiectele pe care instructorii Logiscool le vor aborda vor fi:

Nu crede tot ce vezi pe internet

Cum arată o parolă bună?

Atenție la ce distribui în social media

Cum ne apărăm împotriva virușilor?

Cum alegem provocările potrivite?

 

Workshop-ul se adresează în special elevilor din clasele I-VIII, iar Logiscool îl face disponibil în mod gratuit pentru toate școlile care doresc să-și pregătească elevii în a identifica bunele practici din mediul online.

„Vrem ca „Safe Internet Day” să devină sloganul fiecărei zile petrecute în spațiul virtual, și astfel, până pe 24 februarie, școlile interesate se pot înscrie gratuit pe site-ul nostru pentru a face o cerere pentru un astfel de workshop pentru elevii lor“, transmite Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Părinții, profesorii sau chiar elevii pot contacta echipa Logiscool și pot solicita dorința de a instrui o clasă (sau mai multe) din școala de care aparțin.