Loturile care reprezintă România la olimpiadele internaţionale de astronomie şi astrofizică se pregătesc la USV

Pregătirea loturilor de juniori şi seniori care vor reprezenta România la olimpiadele internaţionale de astronomie şi astrofizică se desfăşoară, în această perioadă, la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), a informat purtătorul de cuvânt al instituţiei academice, Codruţ Şerban.

Loturile României sunt formate din şase elevi la juniori, respectiv zece elevi la seniori, iar pentru pregătirea acestora au fost invitaţi profesori din ţară şi din Suceava, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Societatea Ştiinţifică Cygnus. Cazarea şi masa pentru elevi şi pentru cadrele didactice sunt asigurate de Colegiul de Informatică “Spiru Haret” din Suceava.

Programul de pregătire a elevilor constă în activităţi de predare şi rezolvare de probleme, desfăşurându-se în Amfiteatrul “Dimitrie Leonida” din corpul D al USV, lecţii de planetariu la Observatorul Astronomic şi Planetariul USV, dar şi observaţii astronomice de noapte, pe platoul de la Mănăstirea Dragomirna.

Olimpiada de Astronomie se va desfăşura în perioada 18-27 octombrie la Piatra Neamţ, iar cea de Astronomie şi Astrofizică, în perioada 2-10 august la Balaton-Ungaria. AGERPRES