lsrs.jpgLiga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) lanseaza concursul „Premiile LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate”, vizand recunoasterea si promovarea meritelor studentilor romani cu rezultate remarcabile in anul academic 2008-2009.

Premiile Studentul Anului in Europa, Studentul Anului in America de Nord si Marele Premiu – Cel Mai Bun Student Roman din Strainatate vor fi acordate in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate 2010 (editia I) din 6 ianuarie, la Marriott Grand Hotel, incepand cu ora 18.

Concursul se adreseaza tuturor studentilor romani din strainatate, indiferent de anul de studiu (inclusiv absolventi din 2009) sau de universitate. Tinerii interesati se pot inscrie pana la data de 1 ianuarie 2010, prin trimiterea unui CV si a datelor relevante privind rezultatele lor academice pe adresa: gala@lsrs.ro.

Gala LSRS marcheaza un an de existenta a LSRS, pe parcursul caruia Liga a avut cea mai spectaculoasa evolutie din peisajul neguvernamental romanesc. “La doar un an de la infiintare, actionand in mod sustinut si eficient in spiritul excelentei pe care ne-am impus-o ca principiu fundamental al organizatiei noastre inca de la inceput, LSRS a atras peste 2000 de membri de la universitati de prestigiu din strainatate si a infiintat peste 20 de reprezentante in diverse tari din intreaga lume. In plus, Liga Studentilor Romani din Strainatate a incheiat parteneriate cu Ministerul Afacerilor Externe si cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si a semnat un acord de sustinere si de patronaj cu Senatul Romaniei. Iar pentru anul 2010 avem planuri si mai mari!”, a declarat Costin Elefteriu, co-fondator si Secretar General LSRS.

Gala Studentilor Romani din Strainatate 2010 reprezinta un eveniment national, singurul de acest fel din Romania, dedicat in mod direct si exclusiv studentimii romanesti de peste hotare. La Gala, sunt asteptati intr-un cadru select membrii LSRS veniti din toate colturile lumii, precum si personalitati marcante ale vietii publice romanesti (inalti oficiali de stat, oameni de cultura, oameni de afaceri, reprezentanti ai sectorului neguvernamental).

Pentru mai multe informatii accesati: http://gala.lsrs.ro/