Lucrari de igienizare pe datorie la scolile din judetul Vaslui

Zeci de primarii din judetul Vaslui efectueaza lucrari de igienizare ale scolilor si gradininitelor, aprovizionandu-se de la firme care accepta sa furnizeze materiale pe datorie.
Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi, in aceasta situatie se afla peste jumatate din cele 81 de comune ale judetuui, care au in subordine aproximativ 400 de scoli. Mihalachi sustine ca primarii nu mai au bani la bugetele locale si sunt nevoiti sa faca lucrari pe datorie, pe care le vor deconta daca primesc bani la o eventuala rectificare de buget.

“Primarii mai cunosc unii patroni care au depozite de materiale de constructii sau firme de amenajari interioare si apeleaza la ei sa le dea ceea ce au nevoie pentru igienizarea scolilor. In multe dintre scoli nu se fac lucrari de calitate, tocmai din cauza banilor. Chiar si asa, e important sa se faca o minima igienizare si le-am solicitat primarilor sa gaseasca solutii si sa efectueze aceste lucrari”, a declarat presedintele CJ Vaslui.

Primarii comunelor vasluiene au primit dispozitie sa nu plece in concedii, daca nu rezolva problema igienizarii institutiilor de invatamant.