Sumele alocate in acest an lucrarilor de amenajare a campusurilor si scolilor de arte si meserii din judetul Mehedinti, de 6 milioane de lei, nu au fost utilizate decat in proportie de 17%.
Seful Inspectoratului Scolar Mehedinti, Antonica Mateescu, a declarat ca aceasta situatie critica se explica prin faptul ca primariile, prin care se deruleaza programele respective, au manifestat dezinteres in demararea procedurilor legale de pregatire si de incepere, conform termenelor stabilite, a lucrarilor.

„La inceputul anului scolar 2007-2008, la grupurile scolare industriale cu profil auto si agricol din Drobeta-Turnu Severin si Halanga trebuia sa fie amenajate campusurile propuse. De asemenea scolile de arte si meserii din liceele oraselor Baia de Arama si Strehaia. Din pacate, proiectele in cauza, desi au primit finantare corespunzatoare, au fost promovate nejustificat de abia in luna noiembrie a acestui an”, a precizat Mateescu.

Potrivit sursei citate, daca primariile nu vor lua masuri de impulsionare a ritmului de executie a lucrarilor aflate in intarziere, exista riscul pierderii unei parti din fondurilor ce ar fi trebuit repartizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului pentru finalizarea investitiilor.