santier scoala.jpgLucrările de reparaţii şi igienizări în cele 66 de unităţi de învăţământ din municipiul reşedinţă de judeţ, grădiniţe, şcoli generale şi licee, se vor face prin atribuirea sumelor necesare direct şcolilor, după rectificarea de buget care a avut loc în ultima şedinţă de Consiliu Local din luna iunie, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Răzvan Popa.

„Din cauza blocajului creat de două societăţi comerciale care au atacat în instanţă deciziile CNSC şi procedura de atribuire a contractului-cadru pentru reparaţii şi igienizări în şcoli, am fost obligaţi să găsim o soluţie de compromis în aşa fel încât lucrările de reparaţii în şcolile municipiului să se desfăşoare aşa cum au stabilit conducerile acestor unităţi de învăţământ. Soluţia este foarte simplă. Fiecare unitate şcolară fiind unitate cu personalitate juridică, a primit banii necesari lucrărilor, maxim suma de 15.000 de euro pentru a se încadra în plafoanele legale potrivit OUG nr.34. Fiecare şcoală devine beneficiar al lucrărilor de reparaţii, iar primăria în subordinea căruia se află unităţile de învăţământ va controla modul în care s-au desfăşurat lucrările şi felul în care au fost cheltuiţi banii”, a spus viceprimarul.

Licitaţia pentru lucrările de curăţenie şi igienizare în cele 66 de şcoli, la care au participat 27 de firme, s-a desfăşurat în luna aprilie. După încheierea licitaţiei au fost declarate câştigătoare 10 firme care urmau să încheie un contract-cadru pe o perioadă de patru ani pentru a executa aceste lucrări. Două dintre firmele perdante au contestat licitaţia la CNSC, contestaţie care a fost respinsă. S-au adresat apoi instanţei, procesul fiind pe rol. Între timp una dintre firme s-a retras din proces.

”După ce instanţa se va pronunţa, se va încheia contractul-cadru cu cele 10 firme care au câştigat licitaţia, dar pentru că nu se ştie când va fi soluţia instanţei, şi lucrările de reparaţii să poată începe s-a ales soluţia ca şcolile să primească direct banii şi să treacă la executarea lucrărilor”, a mai spus Răzvan Popa.

Primăria a alocat din bugetul local pentru reparaţiile din cele 66 de şcoli, 2,5 milioane de lei, bani care se vor folosi pentru lucrări de reabilitare termică, schimbarea sistemului de încălzire, zugrăveli, înlocuiri de parchet, montat lambriuri, reparaţii la blocul alimentar acolo unde şcolile au cantine. AGERPRES