Elevii din municipiul Sibiu vor incepe noul an scolar in conditii bune iar toate lucrarile la scoli si gradinite au fost finalizate la timp, pentru a nu deranja orele de curs, a dat asigurari, joi, in cadrul conferintei de presa, viceprimarul Astrid Fodor.

Serviciul Public de Administrare a Unitatilor de Invatamant a demarat in acest an lucrari de reabilitare a unitatilor de invatamant administrate de municipalitate in valoare totala de 1,2 milioane lei. Aceasta suma cuprinde lucrari de reabilitare, lucrari de reparatii si lucrari de proiectare.

Cea mai importanta lucrare desfasurata in scolile din municipiul Sibiu, din punctul de vedere al lucrarilor cuprinse si al valorii contractului este introducerea retelelor de utilitati, realizarea bransamentelor si efectuarea amenajarilor exterioare la sala de sport a Scolii nr. 18 din Sibiu, valoarea acestui contract ridicandu-se la suma de 597.000 de lei. O alta lucrare importanta a fost reabilitarea curtii interioare a Colegiului National Gheorghe Lazar. In aceasta locatie a fost refacuta suprafata asfaltica (un total de 1430 de metri patrati) – curtea interioara si terenul de sport. De asemenea, au fost create 6 locuri de parcare pentru personalul didactic, a fost creata o mica zona verde si au fost reparate imprejmuirile terenului de sport.

Pe parcursul intregului an s-au realizat si se vor realiza lucrari de proiectare pentru diverse lucrari de amenajare si reabilitare a unitatilor de invatamant, pentru aceasta fiind alocata suma de 234.148 lei. Municipalitatea administreaza in prezent 7 crese, 30 de gradinite de stat, dintre care 21 cu program prelungit, 22 de scoli generale si 19 institutii de invatamant liceal.