univ_bacau_porti.jpgLuna aprilie este Luna Porţilor Deschise la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău. În cadrul acestui proiect instituţional universitatea s-a axat pe două acţiuni importante, sub genericul “Universitatea aproape de tine!”: caravana de promovare a ofertei educaţionale a universităţii în 100 de licee din 4 judeţe şi vizite organizate în parteneriat cu liceele băcăuane, cât şi din judeţele învecinate pentru a cunoaşte infastructura şi atmosfera mediului academic.

Pe 3 aprilie a avut loc la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău “Ziua Porţilor Deschise”, aflată la la cea de-a VI-a ediţie, la care au participat un număr de 900 de elevi de liceu însoţiţi de peste 50 de profesori, care au vizitat sălile de curs şi laborator, biblioteca universităţii, baza sportivă, căminele şi cantina universităţii. Elevii au fost intersaţi atât de oferta educaţională a universităţii, cât şi de acţiunile iniţiate de către Liga Studenţească din cadrul Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău.

De asemenea, toată luna aprilie, elevi din Bacău, Piatra Neamţ, Târgu-Neamţ, vor veni la universitate pentru a cunoaşte cele două campusuri şi a interacţiona cu profesorii şi studenţii.

În acelaşi cadru organizatoric, liceenii, cadrele didactice şi invitaţii au admirat Expoziţia cu produsele manufacturate realizate de către studenţii universităţii şi elevi ai şcolilor partenere prin proiectul iniţiat de Departamentul de Consiliere Profesională “Din mâini mici, pentru inimi mari”, ediţia a II-a.

În perioada 1-29 aprilie 2013 Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău, prin membrii echipei Proiectului de cercetare PCCA Tip 2 Predarea şi învăţarea ştiinţelor şi disciplinelor tehnologice prin intermediul reţelei de table interactive ceramice cu sunet integrat (eno) – ENOTEC şi membrii Departamentului de Consiliere Profesională vor desfăşura activităţi integrate în cadrul ciclului de evenimente “Luna Porţilor Deschise”.

Oferta educaţională se referă la prezentarea de către specialiştii universităţii a unor lecţii demonstrative din ariile curriculare Matematică, respectiv Ştiinţe şi Tehnologii. Noutatea şi atractivitatea acestor lecţii este asigurată de componenta de interactivitate a noilor mijloace educaţionale: ENO whiteboards, lecţii online, module de laborator interactive.

univ_bacau_porti1.jpg