Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) organizează, în perioada 1 – 28 aprilie, Luna Porţilor Deschise, un eveniment dedicat elevilor din clasele terminale de liceu, dar şi tinerilor interesaţi de ştiinţele inginereşti şi ştiinţele biologice şi biomedicale, cu scopul de a se familiariza cu instituţia de învăţământ superior şi activităţile acesteia.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul USAMV, pe tot parcursul lunii, tinerii pot vizita laboratoarele de specialitate şi participa la cursuri şi întâlniri cu cadrele didactice din cadrul facultăţilor, care le vor oferi informaţii despre activităţile didactice şi de cercetare.

Zilnic, se vor organiza tururi ghidate ale campusului Agronomie-Herăstrău, tinerii având posibilitatea de a se familiariza cu locurile în care ar putea să îşi petreacă studenţia.

Pe parcursul tururilor de vizitare, grupurile de elevi vor fi însoţite de un ghid care le va oferi detalii şi informaţii despre locurile vizitate şi facilităţile din cadrul campusului.

Tinerii vor avea posibilitatea de a interacţiona cu studenţi şi reprezentanţi ai asociaţiilor studenţeşti ale facultăţilor şi de a participa la prezentarea ofertei educaţionale. AGERPRES