definitivat.jpgMai mult de 3.000 de profesori au obţinut, în acest an, note peste 8 la examenul de definitivat, concurs care conferă un plus de valoare sistemului de învăţământ, dar scoate în evidenţă şi o realitate dură a pregătirii aspiranţilor la titlul de dascăl, se arată într-un comunicat remis marţi de către Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

„În acest an, Ministerul Educaţiei Naţionale a decis ca nota minimă de promovare a examenului să fie 8, şi nu 7, ca în anii precedenţi. Numărul mic de promovaţi este însă şi rezultatul subfinanţării sistemului. În condiţiile în care nu acorzi salarii decente şi beneficii pe măsură, prin care să atragi absolvenţii valoroşi în sistemul de învăţământ, nu ai cum să ceri performanţă”, se arată în comunicatul citat.

FSE „Spiru Haret” a solicitat, în mai multe rânduri, actualului Guvern o nouă lege de salarizare pentru personalul din învăţământ, însă nu a fost invitată până în prezent la negocieri. Federaţia reprezintă interesele a peste 90.000 de membri de sindicat. AGERPRES