bosch psl 300.jpgÎn luna mai, Bosch lansează Bosch PLS 300, o staţie de tăiere uşor de manevrat care permite executarea de lucrări de tăiere cu fierăstrăul într-un mod sigur şi precis. Astfel, pasionaţii de bricolaj se pot transforma în mici meşteri profesionişti.
Situaţia financiară îndeamnă tot mai multe persoane să devină din ce în ce mai creative, lansând astfel o nouă modă – a activităţilor de bricolaj. Astfel, „Do-it-yourself-ul” a devenit un hobby din ce în ce mai prezent şi în România. Adesea este mai avantajoasă executarea cu forţe proprii a lucrărilor de renovare, iar meşteritul în jurul casei poate deveni chiar un mod distractiv de petrecere a timpului liber. Sculele electrice moderne, de calitate, uşor de manevrat, permit atât bărbaţilor, cât şi femeilor să execute uşor lucrări de DIY.

Acesta este motivul pentru care Bosch lansează noul banc de lucru pentru bricolaj: Bosch PLS 300. Bosch propune noua staţie de tăiere în locul folosirii ca „suport” pentru tăierea cu ferăstrăul a mesei de la bucătărie, de exemplu, eliminând astfel urmele de tăieturi de pe mobilă, dar şi lipsa de precizie a lucrării efectuate.

Cu staţia de tăiere uşor manevrabilă PLS 300 de la Bosch, de doar 3,2 kg, pot fi executate tăieri cu ferăstrăul vertical, care devin astfel nu numai foarte sigure, ci şi extrem de precise. Elementul esenţial al staţiei de tăiere universale este canalul de ghidare din aluminiu, care orientează talpa ferăstrăului vertical, iar prin aceasta, şi pânza de ferăstrău. Astfel, este exclusă clătinarea sau înclinarea greşită a ferăstrăului. Staţia de tăiere este adecvată pentru toate ferăstraiele verticale, cât şi pentru cele cu o placă de bază lată de 67,45 mm (+/- 0,15 mm).

Sistemul modular foarte flexibil este ideal pentru tăieri cu sistem de ghidare executate în lemn, aluminiu sau material plastic, pe scurt, pentru toate materialele care pot fi prelucrate cu ferăstrăul vertical. La staţia de tăiere pot fi reglate unghiuri exacte (între -450 şi +450), astfel încât nici pereţii strâmbi din clădirile vechi nu mai constituie o problemă.

Staţia de tăiere PLS 300 este adecvată pentru toate lucrările de renovare. Tăierea exactă a pragurilor de trecere din aluminiu, a parchetului laminat, parchetului clasic, scândurilor de duşumea, plintelor, canalelor pentru cabluri, scândurilor şi şipcilor pot fi executate fără probleme. Astfel, de la confecţionarea ramelor de tablouri şi până la aplicarea de şipci profilate pe piesele de mobilier, (aproape) totul este posibil.