Mai multe şcoli din Caraş-Severin îşi vor pierde personalitatea juridică

Mai multe şcoli se vor comasa sau îşi vor pierde personalitatea juridică din anul şcolar 2010-2011, iar posturile scoase la concurs pentru profesorii suplinitori vor fi mai puţine, în timp ce 261 de cadre didactice vor rămâne fără un loc de muncă. “Reorganizarea din sistemul de învăţământ are scopul de a eficientiza educaţia şi de a face economii. În judeţul Caraş-Severin, şase şcoli îşi vor pierde personalitatea juridică, printre care cele din Cuptoare, Borlova, şcoala nr. 3 din Oraviţa şi cea din satul Liubcova”, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Adrian Doxan.

Totodată, în 20 de unităţi şcolare, printre care cele din Gherteniş, Biniş, Greoni, Caraşova sau Fârliug se vor desfiinţa clasele de gimnaziu, elevii din clasele V-VIII urmând a fi transportaţi la şcolile din apropiere cu microbuzele şcolare din dotarea primăriilor.


În Caraş-Severin, sunt şi câteva localităţi unde funcţionau câte două grădiniţe, la Băuţari, Bozovici şi Caraşova, care se vor comasa, rămânând câte una în fiecare localitate. Comasarea se va face şi la două grupuri şcolare industriale din Reşiţa. Astfel, Grupul Şcolar Industrial ‘Alexandru Popp’ din municipiu se va comasa cu Grupul Şcolar Industrial ‘Ştefan Anghel’, acesta din urmă rămânând cu personalitate juridică.AGERPRES