targ_studenti.jpgElevii claselor a XII-a au avut şansa joi de a se informa cu privire la ofertele educaţionale ale principalelor universităţi din ţară într-un târg universitar organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.

„Este prima cale de a te informa. Evident există mijloace informatice de a afla despre oferta universităţilor, dar cel mai bine este contactul nemijlocit cu aceşti comunicatori. Universităţile bune din Românie sunt evident interesate a-şi recruta cum s-ar spune unii din cei mai buni elevi de liceu, iar elevii de liceu pot să se orienteze în urma acestui tip de consultări. Este binevenit acest târg universitar şi pentru elevii de clasele a X-a sau a XI-a. Pentru că, sperăm noi, a trecut moda înscrierii la facultate, oricare ar fi ea, diplomă să fie. Elevii noştri s-au maturizat şi, spun eu, că-şi vor alege universităţile, funcţie de vocaţie, funcţie de mersul economiei, nu mai avem spun eu acea inflaţie de economişti şi jurişti, că aşa era moda”, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ, prof. Isabela Ioniţă.

Mai multe universităţi şi-au prezentat joi, la Şcoala „Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea, ofertele educaţionale. La eveniment au fost amenajate standuri aparţinând Universităţii Politehnica Bucureşti, Facultăţii de Medicină Dentară din Bucureşti, Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Universităţii „Constantin Brâncoveanu”, Facultăţii de Medicină şi Farmacie Dentară din Timişoara, Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, precum şi Universităţii Spiru Haret.
Pentru elevii care se gândesc să studieze în străinătate au fost prezenţi reprezentanţi ai Universităţii Lancaster din Marea Britanie. AGERPRES