transport scolar.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean Argeş face demersuri pentru achiziţionarea a încă 35 de microbuze pentru transportul elevilor, cele deja existente fiind insuficiente, a anunţat miercuri inspectorul şcolar general Florin Gardin.

„În judeţ există 94 de microbuze, dintre care funcţionale 91, iar la ora actuală mai sunt necesare încă 35 de microbuze. Directorii au început să ceară suplimentarea numărului de microbuze, pentru că sunt localităţi care au deja câte unul sau chiar două, dar nu fac faţă necesităţilor”, a declarat Gardin.

El a propus, ca soluţie alternativă, achiziţionarea unor autobuze pentru localităţile unde există un număr mare de elevi care au nevoie de transport, astfel încât numărul curselor să scadă şi să se reducă cheltuielile de deplasare.

Unele unităţi de învăţământ din judeţ se confruntă însă şi cu un deficit de personal auxiliar, fiind nevoie inclusiv de deblocarea unor posturi de şoferi pentru microbuzele şcolare. „Aşteptăm deblocarea unor posturi. Avem un deficit de posturi de şoferi de microbuze, dar şi de paznici, iar la unele grădiniţe de bucătari. Am făcut toate demersurile, situaţiile sunt la minister şi sperăm ca în cel mai scurt timp să se rezolve situaţia”, a spus şeful ISJ Argeş. AGERPRES