In urma controalelor efectuate in unitatile de invatamant, inspectorii sanitari mureseni au descoperit ca doar doua internate din judet, dintr-un total de 18, corespund standardelor igienico-sanitare.

In Targu-Mures, in urma numeroaselor controale si amenzi, internatul Liceului de Arta a fost inchis si acum se lucreaza la reabilitarea conditiilor. Elevii care au nevoie de cazare au fost transferati la internatul Grupului Scolar „Ion Vlasiu”. La alte cinci internate din judet, inspectorii sanitari au constatat ca deficientele au fost remediate partial.

Inspectorii sanitari din Mures au amendat doua unitati scolare pentru conditiile igienico-sanitare defectuoase din internate.

„Am dat o amenda de 4.000 de lei la Grupul Scolar Iernut si una de 600 de lei la Liceul Pedagogic Mihai Eminescu din Targu-Mures. In internatul liceului Pedagogic, la data controlului n-a fost curatenie mai ales la grupurile sanitare, iar la Iernut, dincolo de deficiente, am dat amenda si pentru ca nu au depus documentatia pentru obtinerea autorizatiei de functionare”, a aratat directorul ASP, Gabriela Uifalean.

La majoritatea internatelor care nu au autorizatii de functionare s-a dat un termen si s-a impus intocmirea unor planuri de conformare. Singura unitate care nu va fi autorizata este cea din Sangeorgiu de Padure, unde cladirea este retrocedata.