liderii sindicat.jpgRezultatele partiale ale referendumului printre membrii FSLI din 14 judete privind actiunile de protest arata ca aproximativ 80% dintre sindicalisti vor boicotarea examenelor nationale, iar 60 % sustin declansarea grevei generale.

Aurel Cornea, liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), a declarat ca s-au primit rezultatele referendumului printre sindicalistii din 14 judete. „In proportie de peste 80% au fost pentru boicotarea examenelor nationale, iar circa 60% au optat pentru greva generala”, a declarat Aurel Cornea.

Liderul FSLI a sustinut ca rezultatele finale ale referendumului FSLI vor fi finalizate, saptamana viitoare, o decizie comuna referitoare la actiunile de protest urmand sa fie luata de toate cele patru federatii din invatamant.

Federatia „Spiru Haret” a finalizat referendumul printre membrii sai, 80% dintre acestia sustinand boicotarea examenelor nationale. Urmeaza ca federatiile „Alma Mater” si FEN sa finalizeze refernudumul printre membrii lor de sindicat.

Sindicalistii din educatie sunt nemultumiti de rezultatele intalnirii de luni cu presedintele Traian Basescu, care le-a cerut sa inteleaga criza si le-a spus ca salariile din invatamant vor ingheta in acest an, in aceste conditii ei considerand ca ministrul Andronescu ar trebui sa demisioneze.