clasa-scoala.jpgProfesorii de la mai multe licee şi şcoli generale din Alexandria au refuzat miercuri să mai intre la cursuri pentru neplata salariilor, după modelul colegilor din Turnu Măgurele şi din unele comune unde bugetele consiliilor locale sunt blocate prin acţiunile Prefecturii Teleorman la instanţa de contencios administrativ.

Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Teleorman, Tudor Spiridon, a declarat că „oamenii au ajuns la limita răbdării, după ce au primit în ultima vreme doar promisiuni că situaţia dramatică prin care trec se va rezolva”. În opinia sa, astfel de probleme vor mai apărea pentru că „legea nu este făcută corect, iar profesorii sunt victime ale unor dispute politice”.

Pe parcursul săptămânii trecute sindicaliştii din învăţământ şi din alte sectoare bugetare au protestat în stradă, la Alexandria, mai multe memorii fiind trimise, de asemenea, unor autorităţi de la nivel central pentru a interveni în favoarea salariaţilor neplătiţi de mai mult timp. „Deoarece nu s-a primit răspunsul aşteptat, astăzi vom adresa un memoriu la Curtea de Apel pentru a se judeca mai devreme decât prima jumătate a lunii decembrie recursul privind blocarea bugetelor la Alexandria şi Turnu Măgurele”, a precizat liderul SIP Teleorman. AGERPRES