Majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţul Olt au autorizaţii sanitare de funcţionare, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

Purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că 17 unităţi de învăţământ din judeţ au demarat procedurile de obţinere a autorizaţiilor sanitare de funcţionare, aceste şcoli fiind dintre cele care nu aveau autorizaţii din cauza unor deficienţe precum apa curentă ori grupurile sanitare necorespunzătoare.

„Majoritatea unităţilor şcolare şi grădiniţelor au autorizaţii sanitare de funcţionare, obţinute în conformitate cu legislaţia în vigoare. Alte 17 unităţi de învăţământ au demarat procedurile de obţinere a autorizaţiilor sanitare de funcţionare”, a spus Gabriela Gogiu.

Din cele 174 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică din judeţ aproximativ 80% au autorizaţii sanitare de funcţionare, potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Olt, Mirela Paraschiv, care a menţionat că situaţia numărului autorizaţiilor sanitare de funcţionare se îmbunătăţeşte de la an la an datorită investiţiilor făcute de autorităţile locale în modernizarea grupurilor sanitare şi în asigurarea unor surse de apă potabilă.
O parte dintre şcolile care nu au autorizaţie sanitară şi-au schimbat denumirea şi trebuia să reia procedura de autorizare ori au probleme cu sursele de apă şi grupurile sanitare.

„În mediul urban nu sunt probleme din punct de vedere al autorizaţiilor sanitare de funcţionare, însă în mediul rural sunt unităţi şcolare care au autorizaţii doar pentru unele dintre clădiri. An de an se mai rezolvă din probleme, sunt şi unităţi care au reluat acum procedura de obţinere a autorizaţiilor pentru că au fost remediate deficienţele constatate în anii anteriori”, a spus Mirela Paraschiv. AGERPRES