inscriere la facultate.jpgLa unele universitati bucurestene, inclusiv la Universitatea Bucuresti, au inceput pe 12 iulie inscrierile pentru anul universitar 2009-2010. La Academia de Studii Economice, Universitatea Politehnica din Bucuresti si Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Universitatea de Stiinte Agronomice, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, inscrierile incep luni, 13 iulie. Academia de Politie se primesc inscrieri incepand din 19 iulie, la UNATC din 18 august, la Universitatea Nationala de Arte din 24 august. Universitatea Politehnica din Bucuresti ofera 4.750 de locuri bugetate, Universitatea de Constructii – 2.100, Universitatea de Arhitectura – 265, USAMV – 910, Universitatea Bucuresti – 4.460, ASE – 2.650, UMF – 790, Universitatea de Arte – 205, UATC – 154, Universitatea de Muzica – 160, ANEFS – 172 si SNSPA – 600, toate acestea totalizand 17.216 locuri.

La acestea se adauga aproape tot atatea locuri cu taxa. La UTCB, taxa de scolarizare este 4.200 lei. MECI a alocat pentru anul universitar viitor 52.000 de locuri bugetate. In universitatile de stat din toata tara studiaza 216.344 studenti la locuri bugetate si 247.224 cu taxa. In invatamantul privat invata 415.568 de studenti.

La Universitatea Politehnica din Bucuresti admiterea se va desfasura dupa urmatorul calendar: 13-17 iulie inscrieri; 20-21 iulie sustinerea concursului, iar pe 16 iulie cei care dau examen la Facultatea de Inginerie in Limbi Straine vor sustine testul de competenta lingvistica.

La Academia de Studii Economice inscrierile se termina pe 17 iulie, iar examenele sunt programate intre 20 si 22 iulie. In zilele de 21 – 23 iulie se vor afisa listele cu punctajul obtinut La Academia de Politie inscrierea candidatilor are loc in 19 iulie, probele eliminatorii in intervalul 20 – 26 iulie. Lista candidatilor admisi va fi afisata in 27 iulie. Sustinerea probelor scrise va avea loc intre 28 si 29 iulie, iar rezultatele la probele scrise vor fi afisate in 30 iulie. Eventualele contestatii vor fi depuse in 31 iulie sau 1 august, iar evaluarea lor se va face in august.

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti scoate la concurs, pentru admiterea in anul universitar 2009-2010, 790 de locuri. Acestea sunt impartite intre cele patru facultati astfel : Facultatea de Medicina – 400 locuri, Facultatea de Medicina Dentara – 120 locuri, Facultatea de Farmacie – 150 locuri, Facultatea de Asistenta Medicala si Moase – 120 locuri. Inscrierile se fac in perioada 13-17 iulie, intre orele 9,00 – 15,00, si in zilele de 18-19 iulie, intre orele 9,00 – 13,00. Examenele se vor sustine in 22 iulie la facultatile de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie si 23 iulie la Facultatea de Asistenta Medicala si Moase (FAMM). Din totalul de 790 de locuri, cinci locuri vor fi rezervate candidatilor provenind din Republica Moldova si un loc pentru candidatii de origine roma. Taxa de inscriere la examen este de 200 lei, iar taxa pentru modul de studiu cu taxa (48% din locurile bugetate) va fi de 6.000 lei/an. Durata examenului va fi de trei ore pentru Medicina, Medicina dentara si Farmacie, doua ore pentru specializarea Moase si Asistenta Medicala si 90 minute pentru celelalte specializari ale FAMM.


Corectarea tezelor se va face in sala de concurs, in prezenta candidatilor. Rezultatele finale si lista candidatilor admisi vor fi afisate la avizierele facultatilor in cel mult 48 de ore de la terminarea probei. Absolventii de liceu sau cei care doresc sa isi continue pregatirea intr-o institutie de invatamant superior se pot inscrie de duminica, 12 iulie, la cele 19 facultati din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al institutiei de invatamant superior, Aurel Ghimpu, a declarat, vineri ca, in acest an, Universitatea Bucuresti pune la dispozitie 4.385 de locuri de la buget si 8.515 locuri cu taxa. „Dosarele se depun la secretariatele facultatilor, care functioneaza in aceasta perioada, de luni pana vineri, intre orele 9,00 si 14,00, precum si sambata si duminica, intre orele 9,00 si 12,00”, a precizat Ghimpu. La Universitatea din Bucuresti modalitatea de admitere variaza in functie de forma de invatamant, domenii si specializari. Pe de o parte se organizeza concurs de dosare la urmatoarele facultati si departamente: Administratie si Afaceri, Biologie, Chimie, Fizica, Filosofie, Geologie si Geofizica, Geografie (ID, FR), Istorie, Litere (pentru domeniile de licenta: Limba si literatura, Stiinte ale comunicarii si Stiinte administrative, forma curs de zi), limbi si literaturi straine (italiana, portugheza, rusa, maghiara, limbi slave, filologie clasica, neogreaca, limbi moderne aplicate, romani), Matematica si Informatica (ID), Psihologie si Stiintele Educatiei (pedagogie, psihopedagogie speciala si psihologie – ID), Sociologie si Asistenta Sociala, Teologie Ortodoxa, Teologie Romano-Catolica, Departamentul de Tehnologii (Tehnologia Informatiei – ID) Departamentul pentru Invatamant la Distanta – CREDIS. De asemenea, se vor sustine examene la urmatoarele facultati: Drept, Geografie – zi, Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Litere (specializarile Comunicare si Relatii Publice si Studii Europene), limbi si literaturi straine (engleza, studii americane, franceza, germana, spaniola, araba, chineza, japoneza, traducere si interpretare), Matematica si Informatica – zi, Psihologie si Stiintele Educatiei (Psihologie – zi), Teologie Ortodoxa (Pastorala, Arta Sacra) si Departamentul de Tehnologii (Tehnologia Informatiei – zi). La Facultatea de Stiinte Politice examenul oral consta intr-un interviu. In cazul in care cei care vor sa urmeze cursurile Universitatii Bucuresti nu s-au hotarat la ce facultate sa se inscrie, pot accesa site-ul www.unibuc.ro, la banner-ul Admitere 2009. Data limita a inscrierilor este 18 iulie, iar examenele se vor sustine intre 20 si 25 iulie. Afisarea rezultatelor va avea loc pe data de 28 iulie.