Manifestari prilejuite de aniversarea a 96 de ani de la inaugurarea ASE

Academia de Studii Economice din Bucuresti a implinit, pe 6 aprilie, 96 de ani de la infiintarea sa printr-un decret al regelui Carol I.

Cu acest prilej, conducerea institutiei de invatamant superior organizeaza, in perioada 6-12 aprilie, o serie de manifestari precum conferinte, minispectacole, concurs de fotografie, sesiuni stiintifice, lansari si prezentari de carte.

Evenimentul principal il constituie lansarea, pe 7 aprilie, a Centrului Thomson Reuters dotat cu trei terminale (computere) de la care studentii, profesorii, masteranzii, doctoranzii ASE vor avea acces nelimitat gratuit la cele mai noi informatii din domeniul economiei. Accesul gratuit la cele trei terminale (calculatoare) se va face pe baza cardului de biblioteca. Masteranzii, doctoranzii si profesorii vor avea acces la aplicatiile Reuters Knowledge, 3 Xtra, Data Stream si Thomson One.

In cadrul sarbatoririi ASE, pe 8 aprilie, va avea loc premierea castigatorilor concursului de arta fotografica studenteasca “ASE in viata mea”. Un alt eveniment important prilejuit de sarbatorirea ASE este conferinta internationala “Federatia Rusa si Romania – economie si invatamant”, programata pe 10 aprilie. In aceeasi zi, vor fi organizate mai multe sesiuni stiintifice, iar pe 11 aprilie elevii de liceu vor putea afla informatii despre facultatile Academiei, in cadrul “Zilelor portilor deschise”. Studentii vor putea participa la jocuri si concursuri sportive la Baza Sportiva Tei, precum si la mai multe lansari de carte.