coloborare univ pitesti.jpgGrup Renault România şi Universitatea din Piteşti au lansat, marţi, un manual universitar pentru studenţii de la specializările Tehnologia Construcţiilor de Maşini şi Inginerie Economică Industrială.

Manualul „Elemente specifice proceselor de fabricaţie pentru piesele de automobil”, prezentat în cadrul unei conferinţe de presă, organizată în Sala Senatului Universităţii din Piteşti, este destinat exclusiv uzului didactic, beneficiarii fiind studenţii de la cele două specializări.

„Colaborarea cu Universitatea din Piteşti este deja o tradiţie, proiectul iniţiat împreună cu Facultatea de Mecanică şi Tehnologie fiind o urmare firească a implicării noastre susţinute în dezvoltarea vieţii universitare. Pe lângă stagiile de practică oferite anual, dotarea laboratoarelor Universităţii cu materiale specifice industriei auto şi programele de master, în anul 2009 am pus bazele unui nou şantier de lucru, al cărui rezultat concret este acest manual. Beneficiarii direcţi sunt studenţii care ţintesc excelenţa şi care au acum un punct de referinţă solid în demersul lor”, a declarat directorul de resurse umane din cadrul Grup Renault România, Radu Mavrodin.

Potrivit iniţiatorilor, prin acest proiect s-a urmărit reducerea decalajului dintre materia predată în facultate şi tehnologia de vârf utilizată în industria auto. La realizarea lucrării au contribuit nouă specialişti ai Grup Renault România din cadrul Direcţiei Inginerie Produs şi şapte cadre didactice de la Universitatea din Piteşti. AGERPRES