Maraton al istoriei Basarabiei pentru 10.000 de elevi din 120 de licee din ţară

Peste 10.000 de elevi din peste 120 de licee din ţară vor fi implicaţi în campania ”O oră de istorie pentru Basarabia”, proiect desfăşurat sub egida Platformei Civice Acţiunea 2012 şi Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie.

Potrivit unui comunicat al Platformei Civice Acţiunea 2012 remis vineri, acţiunea se va desfăşura în perioada 1 – 5 aprilie, în timpul săptămânii ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, ocazie cu care peste 300 de voluntari vor susţine cursuri de informare asupra trecutului şi prezentului provinciei româneşti Basarabia, dar şi asupra realităţilor românilor de la Est de Prut, cu scopul de a sesiza necesitatea implicării active a tinerilor în procesul de readucere a Basarabiei acasă.

“Vrem să promovăm mesajul ‘Basarabia e România’ dincolo de înscrisurile pe care le vedem în toată România. E nevoie ca tinerii să fie corect informaţi, iar numărul mare de elevi participanţi confirmă interesul crescut al acestora faţă de soluţionarea greşelilor istoriei. Aducerea românilor basarabeni acasă este un act de care cu toţii suntem responsabili nominal, nu doar politicienii”, a declarat Lulea Marius, co-preşedintele Platformei Civice Acţiunea 2012.

Programul “O oră de istorie pentru Basarabia” a fost derulat cu succes anul trecut în fază-pilot în liceele din Botoşani, Bucureşti şi Suceava, astfel că, în acest an, va avea loc în toată ţara. AGERPRES